Kukurydza na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    3 szt
  • mleko

    150 ml
  • masło

    1 łyzka
  • sól

    1 łyzka
  • cukier

    2 łyzki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyzeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kukurydzę wkładamy do wrzącej wody z dodatkiem mleka.

Dodajemy łyżkę soli, cukier i masło i gotujemy do miękkości.

Osuszamy na papierowym ręczniku.

Na patelni roztapiamy masło , dodajemy pokrojoną w kosteczkę papryczkę chili i ugotowane kukurydze.

Smażymy kilka minut, posypujemy solą i odrobiną pieprzu.

Zajadamy gorące!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 02.09.2014 11:28
Bardzo lubię taką kukurydzę :)
Amellia 01.09.2014 21:17
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat