Kszka kukurydziana z marmoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 2%

    1 szklanka
  • kasza kukurydziana

    3 łyżki
  • marmolada

    1 łyżka
  • cukier brązowy

    1 łyżeczka
  • cynamon Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondla wlewamy mleko i dodajemy cukier. Następnie gdy mleko bedzie juz ciepłe dodajemy kaszkę i cały czas mieszamy, żeby się nie przypaliło. Gdy kaszka zgęstnieje przekładamy na miseczkę. Na środek dajemy łyżkę marmolady. Całość posypujemy odrobiną cynamonu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 30.10.2015 13:32
SUPER KASZKA.
mirosława4 30.10.2015 13:11
lubię zjeść od czasu do czasu
Habibi 30.10.2015 08:36
czasami robię sobie takie smakolyki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat