Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz herbaciany z dzikim bzem

5.0
(11)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Poncz z owoców z czarnego bzu, śliwek, czarnej hebraty z dodatkiem przypraw korzennych. Pyszny napój do picia na zimno lub na ciepło.

Składniki:

czarny bez 500 g
woda 1,5 l
skórka pomarańczowa 1 szt
śliwki suszone 4 szt
cynamon Prymat 1 laska
kardamon 4 ziarna
herbata czarna 3 torebki
miód gryczany

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz herbaciany z dzikim bzem

Kroki postępowania

1

Owoce bzu obrywamy z gałązek przy pomocy widelca. Myjemy na sitku.

Krok 1 - Poncz herbaciany z dzikim bzem foto
2
Zalewamy wodą. Dodajemy skórkę pomarańczy, laskę cynamonu, suszone śliwki, i kardamon. Zagotowujemy i od momentu wrzenia gotujemy jeszcze 20 minut.
Krok 2 - Poncz herbaciany z dzikim bzem foto
3

Wyłączamy i pozostawiamy na 10 minut. Odcedzamy. Dosładzamy miodem do smaku. Podajemy schłodzony lub na ciepło.

Krok 3 - Poncz herbaciany z dzikim bzem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 02.09.2014 10:44
bardzo fajny poncz
caralajna 02.09.2014 06:39
bardzo ładne zdjęcie
MałaMi89 01.09.2014 21:33
Chyba każę Mężowi wyciąć taką deskę z drzewa :) bo mam pod dostatkiem, a super sprawa do zdjęć -nie umiem ich tak ładnie robić to może chociaż deska pomoże :D
Katarzyna59 01.09.2014 16:25
ciekawy przepis
Kasia35 01.09.2014 16:17
musi być pyszne
Joannasz3190 01.09.2014 16:15
Idealny na teraz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak