Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z wędzonego łososia z ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony łosoś 30 dag
marchew 1 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
ryż 1 szkl
sól
pieprz
tymianek
ziele ang
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z wędzonego łososia z ryżem

Marchew i pietruszke obieramy, myjemy, kroimy w kawałki i wrzucamy do garnka. Ryż płuczemy i dodajemy do garnka. Rybe kroimy w małe kawałki i dodajemy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy ok 20-30 min aż ryz będzie miękki. Sprawdzamy smak i ewentualnie doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 01.08.2012 10:54
dziękuję
EWI 30.07.2012 14:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak