Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z pęczaku na króliku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1/2 tuszki
kasza pęczak 4 łyżki
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
por (biała część)
woda 2 l
sól
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziemniaki 2 szt
Liść lubczyku suszony Prymat

Porada

Rozgrzewająca,sycąca, gęsta i smaczna zupa, na chudym króliczym mięsku. Jest bardzo zdrowa i smaczna, a mogą ją jeść nawet niemowlęta

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z pęczaku na króliku

Mięso umyć i po porcjować na mniejsze kawałki. Dodać umytą i pokrojoną w ćwierć plasterki marchewkę, pietruszkę i drobno pokrojony por oraz sól, ziele angielskie i listek laurowy. Zalać wodą. Gotować wywar do miękkości mięsa. Następnie mięso wyjąć a wsypać do wywaru kaszę pęczak, gotować ciągle mieszając. Kiedy kasza jest już prawie idealnie miękka dodać obrane i pokrojone ziemniaki, oraz obrane i pokrojone królicze mięso. ( w razie potrzeby w miarę gotowania uzupełniać wodę). Po 10 minutach zupa powinna być gotowa. Podawać gorącą, posypaną lubczykiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak