Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z grzybami shitake

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 60 dag
włoszczyzna 1 opakowanie
ziemniaki 2-3 sztuki (duże)
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
cebula 1 sztuka
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
grzyby shitake 2 sztuki (połamane)
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek ząbki 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z grzybami shitake

Mięso zalać zimną wodą i postawić na średnim ogniu. Zagotować i zebrać z powierzchni wody szumowiny. Gotować jeszcze przez 15 minut, następnie dodać grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i warzywa (poza marchewką i ziemniakami) oraz kaszę. Posolić około 1/2 łyżeczki i gotować przez 20 minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,startą na dużych oczkach marchewkę i rozgnieciony ząbek czosnku. Gotować do czasu aż ziemniaki zmiękną, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak