Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 2 litr
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
ziemniaki 40 dkg
ząbki czosnku 2 szt
kasza jęczmienna 10 dkg
maślanka 200 ml
natka pietruszki 1 pączek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Przygotować wywar mięsno-warzywny, dodać listki laurowe,ziele angielskie pieprz. Do wywaru mięsno-warzywnego dodać pokrojone ziemniaki w kostkę oraz kaszę. Gotować około 40 min. Po tym czasie zupę zaprawić maślanką., doprawić solą i pieprzem.Podawać z mięsem z wywaru i posypaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 03.07.2016 21:50
Dzięki za miłe komentarze.))
Jolcia_90 01.07.2016 00:43
Smaczna zupa, nabrałam ochoty na krupniczek :)
kd045 30.06.2016 23:58
uwielbiam !
Babeczka35 30.06.2016 19:35
Super zupka.
w mojej kuchni 30.06.2016 18:22
same smakołyki do zjedzenia
cukiereczek 30.06.2016 18:04
taka zupka zawsze pyszna
2milutka 30.06.2016 17:41
Klasyka która zawsze smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak