Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka
włoszczyzna
kasza jęczmienna
ziemniaki
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy, myjemy, dodajemy ćwiartki kurczaka i nastawiamy wywar. Kiedy zacznie się gotować przyprawiamy do smaku kucharkiem.
Krok 1 - Krupnik foto
2
Kiedy mięso i warzywa są już miękkie, całość przecedzamy. Dodajemy kaszę (ja dałam ok 1,5 woreczka) i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy aż będą miękkie.
Krok 2 - Krupnik foto
3
W między czasie tarkujemy marchewkę a ćwiartki obieramy z mięska i kroimy. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy marchewkę i mięsko.
Smacznego :)
Krok 3 - Krupnik foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.06.2014 14:10
mój ulubiony , miałam dzisiaj zrobić ,ale robię barszczy biały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak