Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół
cebula 1 sztuka
ziemniaki 7 sztuk
seler 1/2 sztuka
pietruszka 1 1/2 sztuka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Jarzyny oczyszczamy, płuczemy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Cebulę, seler i pietruszkę w drobną kostkę. Jarzyny gotujemy w rosole wraz z przyprawami. Dodajemy kaszę i stale gotujemy. Gdy warzywa oraz kaszą będą miękkie doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak