Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik wg Izy.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuszka królika 1
majeranek
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
olej
woda
mąka 1,5 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Królik wg Izy.

Kroki postępowania

1
Mięso z królika przyprawić kucharkiem, papryką, majerankiem, pieprzem i odrobinką czosnku i odstawić na noc lub 2-3 godziny do lodówki. Ja podzieliłam królika na pół i miałam na dwa obiady dla 2-3 osób.
Krok 1 - Królik wg Izy. foto
2
Następnie zrumienić na oleju.
Krok 2 - Królik wg Izy. foto
3
Podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Królik wg Izy. foto
4
Sos zaciągnąć mąką z wodą i zagotować. Sosem polać ziemniaki.
Krok 4 - Królik wg Izy. foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Królik wg Izy. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 23.03.2013 20:55
bardzo fajny przepis
IZABELA29 22.03.2013 09:20
pyszny jest potwierdzam..
romanrafal
romanrafal 20.03.2013 16:31
pyszne mięsko
pacpaw 19.03.2013 21:03
oj króliczka trzeba znowu zjeść
Zdzisław 18.03.2013 17:25
dawno nie jadłem królika
Pietruszka 18.03.2013 17:19
pyszne mięsko.
IwonaDD 18.03.2013 17:00
smaczny króliczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak