Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w żurawinie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z królika 4 sztuki
masło 200 gram
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w żurawinie

Udka z królika myjemy, oprószamy solą i pieprzem. W rondlu roztapiamy całe masło i wrzucamy żurawinę
oraz układamy kawałki królika. Dusimy pod przykryciem ok godziny, od czasu do czasu możemy przemieszać.
Pod koniec zdejmujemy dekielek aby zredukować sos. Sosu który powstał z masła i żurawiny nie zabielamy ani nie zagęszczamy. Królik to bardzo delikatne mięsko ale dzięki żurawinie zyskuje wyjątkowy smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 10.12.2013 18:27
brzmi pysznie, warto spróbować
Mniam 10.12.2013 11:46
Królik z żurawiną musi być przepyszny.
Megg 10.12.2013 10:50
super smaczne mięsko
gosia56 10.12.2013 10:11
na pewno pycha
kriko 10.12.2013 10:00
musi byc pyszny
Krzysztof15 10.12.2013 09:48
bardzo smaczne
Edith85 10.12.2013 09:43
królik, żurawina... bajka :)
krystyna330 10.12.2013 09:32
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak