krewtki na sałatce z mango , melona i ogórka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki duże

    12 sztuk
  • mango

    40 gram
  • ogórek

    40 gram
  • melon żółty

    40 gram
  • sok z cytryny

    5 gram
  • masło

  • czosnek

  • imbir w zalewie

    4 sztuka
  • wino białe półsłodkie

  • pietruszka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 sałatka
melona , ogórek , mango pokroić w paski i dodać posiekaną pietruszkę skropić wszystko sokiem z połowy cytryny i odstawić na kilka minut w celu wymieszania smaków.

2 krewetki
krewetki oczyścić i umyć. Na patelni rozpuścić masło podsmażyć czosnek i 4 płatki imbiru marynowanego , wrzucić krewetki smażyć minutę i zalać 100ml wina skropić sokiem z cytryny sól pieprz....

ułożyć krewetki na sałatce i amku.
polecam z bagietką czosnkową
smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 09.03.2014 21:57
świetny przepis!
szef kuchni 09.03.2014 21:34
nie krewetki są obrane tylko ogonki zostawiłem :))
idealme 09.03.2014 21:29
szkoda, że w całym "opancerzeniu" :P
kasiaw 09.03.2014 21:23
oo za krewetkami to nie przepadam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat