Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
krewetki duże
12 sztuk -
mango
40 gram -
ogórek
40 gram -
melon żółty
40 gram -
sok z cytryny
5 gram -
masło
-
czosnek
-
imbir w zalewie
4 sztuka -
wino białe półsłodkie
-
pietruszka zielona
Sposób przygotowania
melona , ogórek , mango pokroić w paski i dodać posiekaną pietruszkę skropić wszystko sokiem z połowy cytryny i odstawić na kilka minut w celu wymieszania smaków.
2 krewetki
krewetki oczyścić i umyć. Na patelni rozpuścić masło podsmażyć czosnek i 4 płatki imbiru marynowanego , wrzucić krewetki smażyć minutę i zalać 100ml wina skropić sokiem z cytryny sól pieprz....
ułożyć krewetki na sałatce i amku.
polecam z bagietką czosnkową
smacznego
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się