Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa selerowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt
ziemniak 1 szt
serek topiony 1 szt
masło 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa selerowa

Seler i ziemniaka obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Warzywa podsmażamy na masełku. Następnie zalewamy gorącą wodą z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem. doprawiamy pieprzem. Dodajemy serek topiony i mieszamy , aż ser się rozpuści. Bekon kroimy i podsmażamy na suchej patelni podajemy z kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 13.03.2013 10:43
bardzo smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak