Kremowa zupa cukiniowo-oliwkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • cukinia

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwki zielone

    0,5 szklanki
  • pietruszka

    1 szt.
  • Czarnuszka nasiona Prymat

  • sól

  • pieprz

  • ser topiony

    1
  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kremowa zupa cukiniowo-oliwkowa foto
Na maśle podsmażamy czosnek, następnie dodajemy oliwki zielone bez pestek. Dodajemy obraną i pokrojoną pietruszkę i cukinię.
Krok 2 - Kremowa zupa cukiniowo-oliwkowa foto
Zalewamy warzywa bulionem.
W moździerzu umieszczamy pieprz i czarnuszkę. Dokładnie mieszamy i rozdrabniamy. Dodajemy przyprawy. Gotujemy przez 20 minut.
Blenderem rozdrabniamy.
Krok 3 - Kremowa zupa cukiniowo-oliwkowa foto
D0odajemy mały serek topiony naturalny. Gotujemy jeszcze przez 10 minut.

Na wierzch trzemy żółty ser.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 04.07.2013 10:01
Aż ślinka leci na sam widok.
w mojej kuchni 03.07.2013 12:02
same dobre smaki dla mnie w tej zupce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat