Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa cukiniowo-oliwkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
cukinia 1 szt.
czosnek 2 ząbki
oliwki zielone 0,5 szklanki
pietruszka 1 szt.
Czarnuszka nasiona Prymat
sól
pieprz
ser topiony 1
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa cukiniowo-oliwkowa

Kroki postępowania

1
Na maśle podsmażamy czosnek, następnie dodajemy oliwki zielone bez pestek. Dodajemy obraną i pokrojoną pietruszkę i cukinię.
Krok 1 - Kremowa zupa cukiniowo-oliwkowa foto
2
Zalewamy warzywa bulionem.
W moździerzu umieszczamy pieprz i czarnuszkę. Dokładnie mieszamy i rozdrabniamy. Dodajemy przyprawy. Gotujemy przez 20 minut.
Blenderem rozdrabniamy.
Krok 2 - Kremowa zupa cukiniowo-oliwkowa foto
3
D0odajemy mały serek topiony naturalny. Gotujemy jeszcze przez 10 minut.

Na wierzch trzemy żółty ser.

Smacznego :)
Krok 3 - Kremowa zupa cukiniowo-oliwkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 04.07.2013 10:01
Aż ślinka leci na sam widok.
w mojej kuchni 03.07.2013 12:02
same dobre smaki dla mnie w tej zupce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak