Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa szparagowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi białe 1 peczek
bulion warzywny 1 litr
cebula biała 1 mala
ziemniaki 2 wieksze
masło 2 lyzki
mąka pszenna 1 lyzka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa szparagowa

Kroki postępowania

1
Szparagi obieramy, odcinami twarde koncowki
Krok 1 - Kremowa szparagowa foto
2
Kroimy na mniejsze czesci
Krok 2 - Kremowa szparagowa foto
3
Gotujemy do miekkosci w lekko osolonej wodzie
Krok 3 - Kremowa szparagowa foto
4
Odsaczamy na sitku
Krok 4 - Kremowa szparagowa foto
5
Bulion zagotowac, dodac obrany i pokrojony na mniejsze czesci ziemniak, ugotowac go w rosole
Krok 5 - Kremowa szparagowa foto
6
Cebule pokroic w kostke, podsmazyc na lyzce masla, nastepnie dodac do rosolu
Krok 6 - Kremowa szparagowa foto
7
Szparagi zmiksowac blenderem razem z ugotowanym ziemniakiem
Krok 7 - Kremowa szparagowa foto
8
Calosc przetrzec do rosolu przez sitko
Krok 8 - Kremowa szparagowa foto
9
Z masla i maki zrobic jasna zasmazke, dodac do rosolu i wszystko dokladnie wymieszac, i zagotowac.
Doprawic sola i pieprzem

Smacznego!
Krok 9 - Kremowa szparagowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.10.2015 18:25
moja ulubiona
Ela15 16.10.2015 18:19
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak