Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ze szpinaku z płatkami migdałowymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 25 dag
ziemniaki 2 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1/2 szt
bulion drobiowy 1 l
śmietana
płatki migdałowe
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze szpinaku z płatkami migdałowymi

Ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do bulionu i zagotować. Gdy warzywa będą miękkie dodać szpinak i chwilę gotować na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Następnie całość rozdrobnić blenderem.
Przed podaniem krem posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi oraz udekorować odrobiną śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 13.03.2015 08:39
pychota :)
2milutka 12.03.2015 19:06
Zielono mi;)
mirosława4 12.03.2015 18:08
piękny kolor
RenataZ-et 12.03.2015 17:58
bardzo lubię takie zupy - krem
w mojej kuchni 12.03.2015 17:35
pyszności do zjedzenia
halina17 12.03.2015 17:19
dobry krem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak