Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ze świeżych grzybów

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 0,5 kg
czosnek
cebula
bulion 1 litr
pieprz, sól
śmietana proc
włoszczyzna
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze świeżych grzybów

Kroki postępowania

1
Grzyby czyścimy dokładnie myjemy, mocząc w wodzie. Następnie kroimy na większe kawałki pamiętając o tym, że skurczą się podczas smażenia i gotowania.
Cebulę i czosnek wg uznania jeżeli chodzi o ilość kroimy w małą kosteczkę.
patelni rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę, czosnek, grzyby i obsmażamy ok 3-4 min.
Podsmażone warzywa wrzucamy do garnka zalewamy litrem bulionu, ja dodałam dla wzbogacenia smaku pokrojoną w talarki włoszczyznę.
Krok 1 - Krem ze świeżych grzybów foto
2
Gdy zupa po ok godzinie będzie gotowa blendujemy ją na konsystencję gęstego kremu, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Krem ze świeżych grzybów foto
3
Dekorujemy śmietaną i posiekaną na drobno pietruszką. Podawać z pieczywem lub grzankami.
Krok 3 - Krem ze świeżych grzybów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 25.12.2013 13:46
bardzo pyszne
SmacznaPyza 04.11.2013 18:14
ten czerwonawy kolor zupy to kwestia światła na zdjęciu czy może doprawiasz odrobiną pomidorów albo papryką ?
Aleksandra/Olcia 04.11.2013 12:34
zapach mogę sobie wyobrazić- pycha
Kuchenka 04.11.2013 12:18
poproszę o 1 porcję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak