Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonego groszku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
pietruszka 1 szt
marchewka 1 szt
groszek konserwowy 1 puszka
rosół drobiowy 1 l
śmietana 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonego groszku

Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do bulionu i gotować do miękkości warzyw. Groszek odsączyć z zalewy. Dodać do warzyw pod koniec gotowania. Na koniec dodać śmietanę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę rozdrobnić blenderem na jednolity krem. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 02.04.2014 13:44
Dawno nie robiłam takiej zmiksowanej zupy,muszę koniecznie to nadrobić.
fotoviderek 02.04.2014 07:24
Wygląda bardzo apetycznie :)
Ania84 01.04.2014 20:42
uwielbiam zielony goszek a zupka jest naprawdę pyszna
nogawkuchni 01.04.2014 20:13
Pyszności,oj zjadłabym chętnie miseczkę takiego kremu,smakowicie się prezentuje.
ewelinapac 01.04.2014 19:47
bardzo lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak