Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler duży 1
masło
szynka parmeńska 1 opakowanie
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z selera

Selera (jednego dużego, bądź celem łatwiejszego pokrojenia 3-4 mniejsze) obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę.
Na patelni rozgrzać większą ilość masła i smażyć na nim selera, aż się lekko zarumieni. Dodawać masło w trakcie smażenia, ponieważ będzie wsiąkało w selera.
Przełożyć selera do garnka i zalać wodą tak by go zakryła i gotować na małym ogniu do miękkości. Jak seler będzie miękki blenderem doprowadzić do jednolitej masy cały czas gotując. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Szynkę parmeńską pokroić na małe paseczki i wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażać, aż do chrupkości.
Krem z selera podawać z paseczkami z szynki parmeńskiej.

Pycha :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak