Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczonych pomidorów

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 10 szt
czosnek 5-6 ząbków
oliwa 3 łyżki
bulion warzywny 1 litr
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 18 proc 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczonych pomidorów

Kroki postępowania

1
Pomidory układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy obrane ząbki czosnku, całość skrapiamy oliwą.
Krok 1 - Krem z pieczonych pomidorów foto
2
Wkładamy do piekarnika. Temperatura 180 stopni ok. 1,5 godz. Studzimy.
Krok 2 - Krem z pieczonych pomidorów foto
3
Pomidory obieramy ze skóry, przekładamy do garnka razem z czosnkiem i sokiem puszczonym z pomidorów.
Krok 3 - Krem z pieczonych pomidorów foto
4
Całość zalewamy bulionem warzywnym, gotujemy ok. 30 minut.
Krok 4 - Krem z pieczonych pomidorów foto
5
Dodajemy śmietanę, sól i pieprz, miksujemy na gładki krem. Zupę krem podajemy z kleksem śmietany.
Krok 5 - Krem z pieczonych pomidorów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.09.2015 09:53
apetyczna zupa
Wacław 24.09.2015 16:06
super przepis
Wafelek2601 24.09.2015 13:33
Apetyczny krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak