krem z pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 łyżki
  • pieczrki

    675 gram
  • żółtko jajek

    3 sztuki
  • smietana kremowa

    1/3 szklanki
  • sól i pieprz

    - -
  • ser gruyere

    1/4 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nagrzać piekarnik do 205 stopni. Na patelni roztopić masło i smażyć grzyby, mieszając je drewnianą łyżką, aż do całkowitego odparowania wody. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i odstawic. w salaterce wymieszać żółtka, śmietanę, sól i pieprz. otrzymaną masę polać grzyby. Posypać serem i piec od 10 do 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 25.10.2011 18:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat