Krem z groszku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek mrożony

    500 gram
  • ziemniaki

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • jogurt naturalny

    100 ml
  • woda

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa (oprócz groszku) myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze części. Gotujemy w 500ml wody, aż warzywa będą miękkie, dodajemy groszek, (możemy użyć świeżego) kostkę rosołową i jeszcze chwilę gotujemy.

Rozdrabniamy blenderem wszystkie warzywa.
Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Podajemy na talerze ciepły krem. Dodajemy jogurt naturalny.

Możemy odłożyć odrobinę groszku i dodać na wierzch kremu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 01.04.2016 12:25
na pewno wspaniale smakuje
Bernadeta1 15.01.2016 13:22
pysznie wygląda ta zupka
Magda60 27.11.2015 15:52
pyszny kren

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat