Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z dyni z pierożkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
pomidor 5 szt.
cebula 2 szt.
bulion warzywny 1 litr
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
ravioli 25 dag
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z dyni z pierożkami

Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na maśle. Dodajemy dynie. Smażymy ok. 10 minut. Pomidory sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dynię przekładamy do garnka. Dodajemy pomidory i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 30 minut. Zupę miksujemy za pomocą blendera. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy słodką paprykę do smaku. Pierożki przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Zupę podajemy na ciepło z pierożkam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 13.09.2016 19:50
Pysznie :))
Edith85 13.09.2016 16:03
Rewelacyjna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak