Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z buraczków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
ziemniaki 1 duży
nasiona gorczycy Prymat kilka ziarenek
ocet 1 kieliszek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
oliwa
woda 1 l
ziemniaki gotowane w mundurkach
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z buraczków

1. Buraki i ziemniaka dokładnie myjemy, obieramy i razem z cebulą kroimy w większą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek razem z ziarnami gorczycy (uwaga, ziarenka lubią strzelać jak popcorn :) ). Gdy aromat przyprawy zacznie się unosić, wrzucamy warzywa i podsmażamy ok 15 minut.

2. Do rondla wrzucamy podsmażone warzywa i zalewamy je wodą lub bulionem. Całość gotujemy ok 15 minut, warzywa muszą całkiem zmięknąć (czas gotowania zależny jest od wielkości warzyw), a następnie mielimy je blenderem na krem.

3. Zupę doprawiamy kieliszkiem octu, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Krem podajemy z ugotowanymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami i posiekanym koperkiem.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.04.2015 18:15
Bardzo ładny kolor , mi też taki wychodzi
justynkag 20.04.2015 21:58
Bardzo pysznie!
Małgorzata Pin 20.04.2015 19:13
Kremy w każdej postaci są pyszne.
Magula 20.04.2015 16:45
wygląda apetycznie
MałaMi89 20.04.2015 13:49
Mmm zgłodniałam :)
IKrakowianka 20.04.2015 13:40
bardzo apetyczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak