Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem selerowo- groszkowy z pestkami dyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 5 łodyg
groszek mrożony 20 dag
cebula 1 szt
bulion warzywny 1 litr
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
masło 50 g
pestki dyni 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem selerowo- groszkowy z pestkami dyni

1. Selera kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Szklę na oliwie. Dodaję seler oraz groszek. Chwilę podsmażam. Warzywa zalewam bulionem. Wsypuję przyprawę uniwersalną. Gotuję na małym ogniu około 30 minut.

2. Całość miksuję blenderem na gładki krem. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Pestki dyni prażę na suchej patelni. Zupę krem wylewam talerz. Posypuję pestkami z dyni i podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.02.2016 09:45
pyszna zupa na obiad
Róża1 10.02.2016 10:50
Super zupa krem !!!!!!!!!!!! na pewno bardzo smaczna :-)
SzczyptaChili 09.02.2016 22:45
Zdrowie na talerzu , pycha
kd045 09.02.2016 21:36
Wygląda smakowicie! :)
marcia7 09.02.2016 21:04
piękny kolor wyszedł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak