Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pigwowo - jabłkowy z cynamonem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pigwa 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
sok z cytryny
Cynamon mielony Prymat
ksylitol

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pigwowo - jabłkowy z cynamonem

Propozycja na smaczny, bardzo aromatyczny krem pigwowo - jabłkowy. Krem doskonale sprawdza się porą jesienno -zimową, gdyż dodaje nam sił, energii oraz działa rozgrzewająco i pobudzająco na nasze zmysły. Całość reprezentuje słodki smak z nutką kwaskową i intensywnym aromatem cynamonu. Zupa jest prosta i szybka w przygotowaniu:

Owoce pigwy i jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy cukier brzozowy oraz cynamon i zalewamy wodą, tak aby przykryła wszystkie owoce.

Całość gotujemy do momentu aż owoce delikatnie zmiękną.

Następnie zawartość garnka miksujemy na gładką masę za pomocą blendera i gotowe!

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 30.10.2014 16:50
ciekawie wygląda;)
inka2012 30.10.2014 15:38
smakowity krem :)
bhb8 30.10.2014 12:47
Nigdy takiego nie jadłam.
pestka 30.10.2014 12:46
bardzo smaczna przekąska
Adamorek 30.10.2014 12:07
super jesienna wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak