Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pietruszkowy z gruszką

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 l
pietruszka 4 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
gruszki 2 twarde sztuki
masło 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pietruszkowy z gruszką

1. Bulion doprowadzić do zagotowania.
2.Pietruszki oraz ziemniaki obrać , omyć , pokroić na mniejsze kawałki. Dymki pokroić w czwórki. Warzywa dodać do bulionu. Gruszki dodać , usunąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć chwilkę owoce. Dodać do gotujących się warzyw wraz z sosem wytworzonym na patelni. W między czasie zupę doprawić. Zupę gotować do miękkości wszystkich składników.
3. Zdjąć z gazu , zmiksować na gładki krem. Zupę podawać z płatkami migdałów. ( Migdały możemy zastąpić kleksem kwaśnej śmietany lub grzankami)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak