Krem pietruszkowy z gruszką

Krem pietruszkowy z gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    2 l
  • pietruszka

    4 sztuki
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • cebula dymka

    2 sztuki
  • gruszki

    2 twarde sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

  • płatki migdałowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Bulion doprowadzić do zagotowania.
2.Pietruszki oraz ziemniaki obrać , omyć , pokroić na mniejsze kawałki. Dymki pokroić w czwórki. Warzywa dodać do bulionu. Gruszki dodać , usunąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć chwilkę owoce. Dodać do gotujących się warzyw wraz z sosem wytworzonym na patelni. W między czasie zupę doprawić. Zupę gotować do miękkości wszystkich składników.
3. Zdjąć z gazu , zmiksować na gładki krem. Zupę podawać z płatkami migdałów. ( Migdały możemy zastąpić kleksem kwaśnej śmietany lub grzankami)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat