Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem nugatowy z mascarpone

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 250-300 g
masło orzechowe laskowe 100 g
miód płynny do smaku
kajmak do smaku
pasta z wanilii do smaku
nutella 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem nugatowy z mascarpone

W średnim szerokim garnku zagotować wodę i ustawić na wierzchu miseczkę szklaną albo że stali nierdzewnej - dno miseczki nie może dotykać wody!
Do miski przełożyć krem czekoladowy, dodać kajmak i masło orzechowe - mieszać do czasu, aż masa będzie półpłynna i wszystko się połączy. Dodać serek mascarpone w temp. pokojowej i wszystko razem wymieszać mikserem na niskich obrotach do zupełnego połączenia.
Krem dosłodzić do smaku niewielką ilością miodu i dodać odrobinę pasty waniliowej do smaku.

Krem zdjąć z garnka, odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki. Gotowym kremem napełnić salaterki albo pucharki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak