Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem marchewkowo-dyniowy z kiełkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
ziemniaki 2 szt
marchew 1/2 kg
dynia 1/2 kg
seler 1/4 szt
pietruszka 1 szt
kiełki fasoli mung 1 garść
natka pietruszki 1 szczypta
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem marchewkowo-dyniowy z kiełkami

Mięso myjemy i oczyszczamy z nieczystości.
Gotujemy w 3 litrach wody. PO 30 minutach dodajemy pokrojone, obrane warzywa: ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler. Pod koniec gotowania zupy wrzucamy pokrojoną i obraną dynię. Gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Zupę za pomocą blendera rozgniatamy na krem.
Podajemy do bulionówek.
Posypujemy kiełkami fasoli mung i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 09.03.2015 13:47
fajna zupa :)
mzap88 09.03.2015 10:52
mniam mniam!
Futka 09.03.2015 10:33
Zdrowy i bardzo smakowity krem. Prezentuje się niezwykle apetycznie :D
foczka-ks 09.03.2015 08:40
dzieci pewnie polubią, smacznie
luna76 09.03.2015 07:30
ciekawy przepis :)
olkaaa 09.03.2015 07:30
chętnie spróbuję
norweska20 09.03.2015 00:11
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak