Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z indyka
300 g (paseczki) -
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
2 łyżki -
olej rzepakowy
3 łyżki -
ryż
200 g (ugotowany w rosole) -
cebula czerwona
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
czosnek
2 ząbki (plastry) -
marchew
1 szt. (ugotowana, kostka) -
pieczarki
8 szt. (plastry) -
groszek
4 łyżki -
oliwki zielone Smak
1 łyżka (pokrojone) -
oliwki czarne Smak
1 łyżka (pokrojone) -
pomidory suszone Smak
1 łyżka (pokrojone) -
pietruszka
1 pęczek -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
(do smaku) -
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
(do smaku) -
Kurkuma mielona Prymat
(do smaku)
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia II, odc. 9. Potrawka z indyka z ryżem i groszkiem
Kroki postępowania




Komentarze (0)