Krem kurkowy

Krem kurkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    4 garście
  • marchewka

    2
  • ziemniaki

    2
  • seler

    1 mały
  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • ziele angielskie

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krem kurkowy foto
Włoszczyznę kroimy w kostkę. Zalewamy wodą i rozpoczynamy gotowanie.
Krok 2 - Krem kurkowy foto
Po kilkunastu minutach dodajemy przyprawy ziołowe. Całość gotujemy do miękkości warzyw.
Krok 3 - Krem kurkowy foto
Następnie wrzucamy umyte kurki.
Krok 4 - Krem kurkowy foto
Na dużym ogniu blanszujemy grzyby w wywarze warzywnym. Po kilku minutach zupę zdejmujemy z ognia.
Krok 5 - Krem kurkowy foto
Miksujemy zupę na krem.
Krok 6 - Krem kurkowy foto
Można podawać z dodatkiem słodkiej śmietany. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 21.11.2012 20:18
Zapewne bardzo smaczna, mniam!
Kate131 26.08.2012 09:02
dobra zupka
jasiek 29.07.2012 11:20
czekam na kurki
Grażyna13 29.07.2012 09:08
Pyszny :)
Beatris 21.07.2012 11:10
Nie przepadam za zupami kremami, ale na taką to bym się skusiła. Brzmi pysznie.
caralajna 21.07.2012 05:32
często jem kurki w sezonie, ale zupy jeszcze nigdy nie robiłam, bardzo inspirujące.. :)
paulisia_elk 21.07.2012 00:54
pycha
Katarzyna/kate1980 20.07.2012 21:50
super
wojtek5 20.07.2012 21:17
uwielbiam kurki
parysek10 20.07.2012 21:00
muszę się niestety obejść smakiem - byłam dzisiaj w lesie, ale nie było kurek :(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat