Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cukiniowo-kalafiorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia
kalafior
cebula
ząbek czosnku
imbir
bulion 3 szklanki
śmietana gęsta 1,5 szklanki
masło
curry
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cukiniowo-kalafiorowy

Cebulę i czosnek posiekaj.Kalafior podziel naróżyczki,włóż do rondla,dodaj cebulę i czosnek,imbir wlej szklankę bulionu i gotuj ok 25 min.Potem przestudź wlej resztę bulionu i zmiksuj na gładki krem.Cukinię przekrój wzdłuż i usuń pestki,a resztę pokrój w kostkę,wymieszaj z curry.Rozpuśc masło i dus na nim cukinie.Podgrzej krem kalafiorowy i dodaj cukinię i gotuj ok 10 min.Wlej śmietanke i dopraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak