Krem chrzanowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser z niebieska pleśną

    100 gram
  • chrzan świeżo starty

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • śmietana 36%

    100 ml
  • bulion drobiowy

    1 z wołowiną
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wrzącego bulionu dodajemy chrzan i zaciągamy zawiesiną z wody i mąki. Krem doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem. Po zagotowaniu dodajemy śmietankę i posypujemy startym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 28.09.2011 19:01
może kiedyś wypróbuję
Marysia 31.07.2011 08:25
fajne
Kate131 02.06.2011 07:26
ciekawy
pauluna 01.09.2010 13:33
pyszne
Monika193 29.08.2010 16:00
ja też bardzo lubię chrzan
RenataZ-et 29.08.2010 15:30
a ja lubię chrzan :) bardzo często go jadam :D
marzencia2007 29.08.2010 14:38
nie lubie chrzanu :{P
izoldaaa6 29.08.2010 00:35
najlepiej chyba do mięs na zimno sie nadaje :0
plocia 28.08.2010 22:10
a do czego go podawać ?
iwa643 27.08.2010 21:16
musze wypróbowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat