Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersy bazyliowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka żytnia 2 szklanki
jogurt naturalny 200 ml
cukier puder 2 łyżki
masło 3 łyżki
Bazylia suszona Prymat 3 łyżki

do posmarowania

jajko 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersy bazyliowe

Kroki postępowania

1
Składniki ciasta łączymy ze sobą. Miksujemy stopniowo dodając mąkę.
Krok 1 - Krakersy bazyliowe foto
2
Składniki ciasta zagniatamy, zawijamy w folię aluminiową i na około 30 minut przekładamy do lodówki.
Krok 2 - Krakersy bazyliowe foto
3
Rozwałkowane ciasto kroimy radełkiem na niewielkie krakersy.
Krok 3 - Krakersy bazyliowe foto
4
Krakersy przekładamy na blaszkę.
Krok 4 - Krakersy bazyliowe foto
5
Wierzch krakersów smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy solą morską. Pieczemy około 15 minut w 190 stopniach.
Krok 5 - Krakersy bazyliowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 02.07.2014 11:46
ciekawe smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak