Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczano-grzybowe

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki obrane
650 gram
mąka tortowa
1 szklanka
grzyby
250 gram
jajko
1 sztuka
cebula
1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczano-grzybowe

Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na patelni na oleju, dodać pokrojone w kostkę grzyby. Odstawić. Ziemniaki zetrzeć na średniej tarce. Wbić jajko, wymieszać, teraz połączyć farsz grzybowy z ziemniakami, dodać mąkę (więcej niż szklanka, ciasto ma być gęste), wymieszać, doprawić sola i pieprzem i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 10.01.2011 13:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak