Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z selera

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 duży
płatki owsiane 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
bułka czerstwa 1/2 sztuki
czosnek 3 ząbki
kostka rosołowa 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
pestki słonecznika 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

Podajemy z ziemniakami i surówką

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z selera

Czosnek przeciskamy przez praskę, cebule obieramy, kroimy w kostkę. Selera myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Bułke namaczamy.
Cebule i czosnek podsmażamy na oleju. Wsypujemy seler, lekko podsmażamy, odstawiamy do wystygnięcia.
Do 250 ml. wody wsypujemy płatki owsiane najlepiej górskie. Chwile gotujemy i studzimy. Dodajemy seler, bułkę odciśnietą z nadmiaru wody, jajko, pestki słonecznika, pokruszoną koste rosołową. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy.
Formujemy kuleczki, obtaczamy w bułce tartej. lekko spłaszczamy i smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.09.2016 13:28
ciekawy pomysł
Klausia 08.09.2016 20:13
Takich jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak