Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z jajek i fasoli szparagowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
jajko 6 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szk
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z jajek i fasoli szparagowej

5 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Fasolę szparagową umyć, obciąć końcówki, zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, a następnie pokroić na niewielkie plasterki. Fasolę i jajka wymieszać ze sobą, dodać jedno surowe jajko, 2 łyżki bułki tartej oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 28.07.2016 22:51
świetne kotlety
pestka 28.07.2016 19:53
bardzo fajny pomysł
kuchcik89 27.07.2016 09:48
ciekawe połączenie składników :)
Franciszek 27.07.2016 00:34
dobry pomysł
Beatris 26.07.2016 22:21
Z chęcią zjadłabym takie kotleciki na obiad :)
MAR3STA 26.07.2016 22:01
na pewno będą mi smakowały
halina17 26.07.2016 21:30
Dobre kotlety.
sezamek 26.07.2016 21:04
fajne kotleciki
bertpvd 26.07.2016 20:33
super przepis
RenataZ-et 26.07.2016 20:27
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak