Kotlety z grzybów

Kotlety z grzybów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    50 dkg
  • jajka

    2 szt.
  • tarta bułka

    10 dkg
  • cebula

    1 szt.
  • tymianek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • bułka czerstwa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, umyć, ugotować w niedużej ilości osolonej wody, odcedzić. Bułkę namoczyć w wywarze z grzybów. Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu. Grzyby, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć dodać sól, pieprz, drobno posiekany tymianek, wbić jaja. Gdyby kotlety się rozpadły to należy dodać trochę bułki tartej. Masę dobrze wymieszać, uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnobrązowy kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

02.10.2013 07:06
Też tak robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat