Kotlety serowo-ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    30 dag
  • ziemniaki

    25 dag
  • jajko

    2 szt
  • masło

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    10 dag
  • cebula biała

    1 szt.
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Ugotować ziemniaki, ostudzić i utłuc razem z serem. Cebulę posiekać, usmażyć na maśle złociście i połączyć z ciastem ziemniaczano-serowym. Następnie dodać żółtka, mąkę, sztywno ubitą pianę z białek i przyprawy. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem, polecam również dodać do kotletów posiekaną natkę pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zabcia117 12.09.2014 06:48
Aż muszę spróbować :)
Janina 11.09.2014 21:24
Ciekawy pomysł;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat