Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe marynowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia

MARYNATA

jajko 3
mąka ziemniaczana 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
ketchup łagodny 3 łyżki
musztarda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe marynowane

Schab pokroić na ok.1,5-2 cm plastry i lekko pobić tłuczkiem[nie za cienko].Posypać solą i pieprzem.Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać Kotlety obtoczyć marynatą i przykryć i wstawić do lodówki na 2-5 dni.Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju.Usmażone kotlety przełożyć na patelnie i przykryć.Przykryte trzymać na najmniejszym ogniu ok.10--15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:57
Zawsze to inaczej.
ada.la 20.07.2014 08:24
zapowiada się smaczny obiad
Zdzisław 20.07.2014 07:00
dla mnie smaczne danie podano
Renataj 19.07.2014 23:34
Ciekawy i apetyczny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak