Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety po japońsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 2 plastry
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

DODATKOWO

jajko 2 sztuki
bulion wołowy 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
sos sojowy 4 łyżki
wino białe wytrawne 2 łyżki
cukier 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety po japońsku

Kotlety umyć, osuszyć i delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem.
Jajko rozmieszać z łyżką sosu sojowego.
Kotlety panierować w jajku i bułce tartej.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć z obydwu stron, odłożyć na ręcznik kuchenny żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Do głębokiej patelni wlać bulion, sos sojowy, wino zagotować, dodać pokrojoną cebulę w piórka.
Gotować zawartość patelni 3 -4 minuty, włożyć kotlety chwilę dusić, przełożyć na drugą stronę.
Jajka rozmieszać jak do jajecznicy, wlać na kotlety, przykryć pokrywką.
Smażyć jeszcze trzy minuty.
Podawać z ugotowanym ryżem.
SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 28.02.2015 23:43
wyglądają smacznie
romanrafal
romanrafal 22.01.2015 15:28
ciekawa propozycja
IKrakowianka 20.01.2015 23:09
super pomysł
gosia1988 20.01.2015 22:05
pyszne danie na obiad
pajbek 20.01.2015 21:01
Fajna propozycja :-)
Lucan 20.01.2015 19:33
hmm... ciekawe... gotowanie po smażeniu... tak jeszcze nie jadłem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak