Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z fetą

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 600 g
feta 150-200 g
jajko 1 szt
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek + do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z fetą

Mięso mielone wymieszać z jajkiem i czosnkiem niedźwiedzim. Doprawić do smaku solą , dodać 4-5 łyżek bułki tartej. Dokładnie wymieszać. Fetę pokroić na małe kawałki. Kawałki sera oblepić mięsem i uformować kotlety. Gotowe kotlety panierować w bułce tarej i smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor .Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i surówka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 24.11.2013 16:03
pyszne mielone :-)
Olga_SK 18.11.2013 16:45
Smaczne urozmaicenie tradycyjnego kotleta :)
ONY_za_kare 18.11.2013 10:31
świetne kotlety!
anemon 16.11.2013 19:50
Okazuje się, że mielone nie muszą być nudne. Podoba mi się Twoja wersja.
Alex_M 16.11.2013 11:17
pyszne kotlety! :)
brioszka 16.11.2013 08:39
uwielbiam dodatek fety w kotlecie jest super! :)
adelajda 16.11.2013 08:38
fajna odmiana mielonych :)
Mniam 16.11.2013 00:13
Lubię takie dodatki do kotletów, zawsze coś innego niż tradycyjny mielony.
Sroczka 15.11.2013 23:10
Pyszne kotleciki, dobre na obiad.
iwi 15.11.2013 22:25
Pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak