Kotlety mielone w sosie pieczeniowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso wieprzowe

    1 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • woda

    3 szklanki
  • sos pieczeniowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowe mięso mielone należy wyrobić wraz z całymi jajkami, drobno posiekaną cebulką, solą i pieprzem( można dodać także odrobinę bułki tartej). Z masy mięsnej należy formować niewielkie kotleciki, obtaczać je delikatnie w bułce tartej, po czym smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu( ja mieszam smalec z oleje). Wodę należy zagotować w garnku wraz sosem pieczeniowym wg przepisu, jaki został podany na opakowaniu, do sosu włożyć usmażone kotlety mielone, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 16.10.2013 19:55
bardzo smaczne danie
Katarzyna/kate1980 19.06.2012 23:24
pyszniutkie
Karolina69 25.07.2011 15:17
fajne
Karolina69 14.07.2011 08:40
fajne
szajba2 29.03.2011 17:09
dla mnie kotlety są super
Barbara55 19.01.2011 14:10
bardzo lubię
berys18 05.01.2011 07:57
dzisiaj zrobie, bo nie miałam pomysłu na obiad
gusia1000 03.01.2011 21:28
super sprawa.
Ntalia 30.11.2010 16:22
ciekawe:)
rakow2 18.11.2010 15:32
lubię kotlety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat