Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone paprykowo-pieczarkowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
pieczarki 4 duże
papryka czerwona 1/2 szt
ser żółty 50 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
majeranek
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone paprykowo-pieczarkowe

Pieczarki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, paprykę pokroić w małą kosteczkę. Wszystko wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem i przyprawami (jeśli masa będzie zbyt mokra dodać bułki tartej). Formować niewielkie kotlety i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na patelni z niewielką ilością oleju na rumiano z obu stron. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 19:31
fajne kotlety.
dagita 09.09.2015 16:46
Właśnie się nimi dzisiaj zajadałam :)
gosia56 09.09.2015 08:46
pyszne kotleciki;)
IKrakowianka 08.09.2015 19:52
pomysłowe te kotleciki
Motorek 08.09.2015 17:17
Pyszne kotleciki
olkaaa 08.09.2015 16:35
Robię podobne.
Adamorek 08.09.2015 16:32
fajne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak