Kotlety kalafiorowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • czosnek

    2 zabki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyzki
  • kasza manna

    3 łyzki
  • natka pietruszki

    1 peczek
  • sól do smaku

    1 łyzeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 szczypta
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora dzielimy na kawałki, rzucamy do osolonej gotującej się wody i gotujemy przez ok. 3-4 minuty ( absolutnie nie można go rozgotować! ).

Odcedzamy , przekładamy na deskę do krojenia i siekamy.

Cebulę drobno siekamy , podsmażamy na złoto na odrobinie oleju , dodajemy do kalafiora.

Wbijamy jajko, dodajemy kaszę , bułkę tartą , zioła , a następnie doprawiamy do smaku.

Wszystko razem dokładnie mieszamy, a następnie formujemy niewielkie kotleciki.

Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

Podajemy z ulubionymi dodatkami!

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 16.09.2014 09:56
fajne kotlety,podobaja mi się
Konczi 15.09.2014 21:12
bardzo lubię takie kotlety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat