kotlet ze schabu z rozmarynem

kotlet ze schabu z rozmarynem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rozmaryn

    2 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • ocet jabłkowy

    1 kieliszek
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • kotlety schabowe

    1 szt. (z kością)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą i pieprzem. Z octu, oliwy, rozmarynu i duszonego czosnku trzeba przygotować marynatę. Zalać mięso i odstawić na 2 godziny. Kotlety smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat