Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z łososia i szpinaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Podstawowe

łosoś filet 300 g
szpinak świeży 300 g
jajko 3 szt
fasola szparagowa 250 g

Przyprawy

masło 4 łyżki
sól
pieprz
czosnek
Bułka tarta klasyczna Prymat
zioła ulubione

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z łososia i szpinaku

Kroki postępowania

1
Łososia umyć, usunąć skórkę i rozdrobnić widelcem. Szpinak opłukać, włożyć na patelnię i podgrzewać przez około 1 minutę aż zwiędnie, dodać wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Zdjąć z patelni i odcisnąć. Drobno posiekać i dodać do miski z łososiem.
Krok 1 - Kotlet z łososia i szpinaku foto
2
Wszystko doprawić solą i pieprzem, dodać jajko, zioła. Wymieszać, uformować 4 kotleciki i ułożyć je na papierze do pieczenia.
Krok 2 - Kotlet z łososia i szpinaku foto
3
Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez około 20 minut, następnie przez kolejne 5 nastawić piekarnik na grill i zarumienić kotleciki z wierzchu.
Podawać z jakiem sadzonym i fasolką szparagową.
Krok 3 - Kotlet z łososia i szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.09.2014 09:04
bardzo smaczne połączenie
pajbek 16.09.2014 20:45
Coś dla mnie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak