Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z wątróbki w sosie pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g
jajko 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki pęczek
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z wątróbki w sosie pieczarkowym

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, pietruszkę rozdrabniamy w blenderze.
Wątróbkę mielimy w maszynce do mięsa.
Zmieloną wątróbkę łączymy z cebulką, pietruszką, jajkiem i bułką tartą. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Z uzyskanej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i gotujemy na parze przez 20 minut.
Podajemy z sosem pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.02.2015 08:36
fajne kotleciki
gosia56 23.01.2015 11:29
na pewno pyszne;)
smakołyk 22.01.2015 23:30
Dziś na obiad robiłam watróbkę z cebulka, następnym razem zrobię kotleciki
gosia1988 22.01.2015 21:59
fajne kotleciki, na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak