Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza jęczmienna
200 g -
kasza jaglana
50 g -
por
1 młody -
seler
1 młody z gałązkami -
czosnek
3 ząbki -
papryka czerwona
0,5 sztuki -
bulion warzywny
500 ml -
olej rzepakowy
2 łyżki -
bryndza
60 g -
ser żółty
4 plasterki -
sól
-
jajko
1 sztuka -
mąka pełnoziarnista
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Kotleciki z kaszy, młodego selera i bryndzy
Kroki postępowania

Na głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać czosnek, smażyć 30s, następnie dodać por i gałązki selera, poddusić 3 minutki.


Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na nią nakładać uformowane łyżką kotleciki, na górę każdego ułożyć kawałek sera żółtego, piec w rozgrzanym piekarniku w temp 200stopni 20-25 minut.

Komentarze (5)