kotleciki z kalarepy z serem pleśniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka zielona

    2 łyżki
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  • majeranek otarty

    1 łyżka
  • camembert

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie;
kalarepę i marchewkę zetrzeć na tarce , pietruszkę drobno posiekać, wszystko razem wymieszać z jajkiem dodać bułkę tartą i przyprawy uformować kotleciki wkładając do środka ser pleśniowy, dokładnie zakleić obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 28.06.2012 09:22
ooo masakra ! To JEST PYSZNE!!! ZROBIĘ TE KOTLECIKI KONIECZNIE! Wszystko co uwielbiam :)
staropolanka5 25.06.2012 23:57
pewnie pyszne
foczka-ks 25.06.2012 23:52
pysznie wygląda
elka4621 25.06.2012 21:11
polecam
EWI 25.06.2012 20:49
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat